| H-1173 Budapest, Pesti út 8-12.,
| Telefon: +36 (1) 202-0202, +36 (1) 224-0920 | E-mail: multi@lingua.hu
  
  

Legfrissebb híreink
Klaudy Kinga a MANYE új elnöke

Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban Klaudy Kinga lesz a MANYE elnöke a következő öt éves ciklusban

A Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE) 2008. április 3-5-ig tartotta XVIII. Kongresszusát Budapesten a Balassi Bálint Intézetben.

Az egyesület új elnökévé Klaudy Kinga professzort, az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszékének vezetőjét választották a következő 2008-2013-ig terjedő ciklusra.

http://www.elteftt.hu/index.asp?id=40

 

Legfrissebb híreink

Újabb megdöbbentő hatása lehet a Brexitnek - erre kevesen gondolhattak

Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetésével kikerülhet az angol az Európai Unió hivatalos nyelvei közül - figyelmeztetett hétfőn Danuta Hübner, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának vezetője.

Gépek a fordítás útvesztőjében: az egyetemes megértés álma

A világ első, nyelvek közti fordításra alkalmas gépét 1954 elején mutatták be a Georgetown Egyetem és az IBM kutatói. Az azóta Georgetown-IBM kísérletként elhíresült projekt keretei közt egy „elektronikus agyat” hoztak létre, amely orosz mondatokat fordított le angolra.