| H-1173 Budapest, Pesti út 8-12.
| Telefon: +36 (1) 202-0202, +36 (20) 919-4153 | E-mail: multi@lingua.hu
  
  

Fordítás - Német fordítás
A Svájc egyes részein, Németországban és Ausztriában is hivatalos német nyelvet, megközelítőleg 95 millió ember beszéli világszerte. Az 1700-as évek legvégén az Egyesült Államokban napirendre került a német nyelv „hivatalos” használata, de a kísérlet meghiúsult. Csakúgy, mint az angol a német is az Indoeurópai nyelvek nyugati ágába tartozik. Ennek a rokonságnak köszönhetően sok hasonló tulajdonsággal rendelkeznek.

A hatodik leggyakrabban beszélt hivatalos nyelv a világon, a kínai, angol, hindi-urdu, spanyol és az orosz mögött, éppen ezért a német idegennyelv oktatás is nagyon elterjedt a világon.

A latinnal ellentétben a ragozás nem mindig a szavak végét befolyásolja, hanem a szótöveket is, ezzel megnehezítve a főnév és igeragozást. A német helyesírásban minden főnév és azok a szavak, amelyek mondattanilag a főnevek szerepét töltik be nagy kezdőbetűvel írandóak. A német abc, az „ä, ö, ü, ß” betűk kivételével, azonos az angol abc-vel.

Legfrissebb híreink

Újabb megdöbbentő hatása lehet a Brexitnek - erre kevesen gondolhattak

Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetésével kikerülhet az angol az Európai Unió hivatalos nyelvei közül - figyelmeztetett hétfőn Danuta Hübner, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának vezetője.

Gépek a fordítás útvesztőjében: az egyetemes megértés álma

A világ első, nyelvek közti fordításra alkalmas gépét 1954 elején mutatták be a Georgetown Egyetem és az IBM kutatói. Az azóta Georgetown-IBM kísérletként elhíresült projekt keretei közt egy „elektronikus agyat” hoztak létre, amely orosz mondatokat fordított le angolra.