| H-1173 Budapest, Pesti út 8-12.
| Telefon: +36 (1) 202-0202, +36 (20) 919-4153 | E-mail: multi@lingua.hu
  
  

Fordítás - Francia fordítás
A francia nyelvet szülőhazáján kívül, Monacóban, Luxemburgban, valamint Belgiumban, Kanadában, Vietnámban, Közép és Észak Afrikában, Kambodzsában, Madagaszkáron, Svájcban és Franciaország tengerentúli megyéinek egyes területein beszélik.

Több mint 200 millió ember anyanyelve vagy rendszeresen használt második nyelve. A francia az Indoeurópai nyelvcsalád része csakúgy, mint a spanyol vagy az olasz. A latin abc 26 betűjén kívül, még használja az „é è à ù ç â ê î ô û ë ï ü” betűket.

A francia nyelv közismert arról, hogy a szavait máshogy írjuk, mint ahogy ejtjük, ami főleg a magas számú néma hangnak tudható be.

Legfrissebb híreink

Újabb megdöbbentő hatása lehet a Brexitnek - erre kevesen gondolhattak

Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetésével kikerülhet az angol az Európai Unió hivatalos nyelvei közül - figyelmeztetett hétfőn Danuta Hübner, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának vezetője.

Gépek a fordítás útvesztőjében: az egyetemes megértés álma

A világ első, nyelvek közti fordításra alkalmas gépét 1954 elején mutatták be a Georgetown Egyetem és az IBM kutatói. Az azóta Georgetown-IBM kísérletként elhíresült projekt keretei közt egy „elektronikus agyat” hoztak létre, amely orosz mondatokat fordított le angolra.