| H-1173 Budapest, Pesti út 8-12.
| Telefon: +36 (1) 202-0202, +36 (20) 919-4153 | E-mail: multi@lingua.hu
  
  

Fordítás - Angol fordítás
A világ különböző nyelvei közül, az egyben nemzetközi nyelv szerepét betöltő angolt beszélik és használják írásban a legtöbben. Mind az öt kontinens, számos országában az emberek nagy része ért angolul.

A legtöbb angol szónak több jelentése van. Ez előnyt jelenthet a nyelvtanulásnál, hiszen ugyanazt a szót használva mást is ki lehet fejezni egy másik szövegkörnyezetben, azonban ez sokszor össze is zavarhatja a kezdő tanulókat.

Az angol nyelvben sok szót máshogy írunk, de mégis ugyanúgy ejtünk ki. Természetesen ezeknek a szavaknak más a jelentésük is.

Ilyenek például a meet/meat, by/buy/bye, son/sun, waste/waist, through/threw, write/right, our/hour, then/than, here/hear szavak.

Az angol nyelvben minden főnevet kis kezdőbetűvel írunk. Kivételt képeznek:

Legfrissebb híreink

Újabb megdöbbentő hatása lehet a Brexitnek - erre kevesen gondolhattak

Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetésével kikerülhet az angol az Európai Unió hivatalos nyelvei közül - figyelmeztetett hétfőn Danuta Hübner, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának vezetője.

Gépek a fordítás útvesztőjében: az egyetemes megértés álma

A világ első, nyelvek közti fordításra alkalmas gépét 1954 elején mutatták be a Georgetown Egyetem és az IBM kutatói. Az azóta Georgetown-IBM kísérletként elhíresült projekt keretei közt egy „elektronikus agyat” hoztak létre, amely orosz mondatokat fordított le angolra.